Kosarad tartalma:  

A bevásárlókosara jelenleg üres.
Részletes keresés:
NAV Regisztráció,-Pénztárgép Rendelés PDF Nyomtatás E-mail

Tisztelt pénztárgépet üzemeltető Partnerünk !

Korábbi ígéretünkhöz hűen szeretnénk tájékoztatni a pénztárgépek online átállásával kapcsolatos fejleményekről, teendőkről.

Szeptember 1-ei határidő közelségére való tekintettel kérjük Önt, hogy lehetőség szerint elektronikus úton weboldalunk / www.penztargepkereskedes.hu / felkeresésével és az ott található ONLINE PÉNZTÁRGÉPEK-ELŐJEGYZÉS kérdőív kitöltésével segítse a munkánkat a kapcsolattartás és az ügyintézés (tájékoztatás, megrendelés felvétele, megrendelés visszaigazolásának megküldése) gyors végrehajtása érdekében. Kérjük, hogy az alább említett pénztárgép regisztrációs kódot (50.000,- Ft-os állami támogatást, ha jogosultak az igénybevételre) tartalmazó a NAV által az Ön részére megküldött elektronikus fájlt (.pdf) részünkre lehetőleg e-mail-ben ( Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ) , ha nem megoldható, akkor  papír alapon postai úton megküldeni szíveskedjen (megrendelésének véglegesítéséhez feltétlenül szükség van rá).

Ízelítőül a modell kínálatból:

Sam4s NR-300
132.500.-Ft+áfa

Euro-150 Flexy
128.000.-Ft+áfa

Sam4s NR-240

134.500.-Ft+áfa

Forgalmazási engedély hamarosan

Forgalmazási engedély hamarosan

 

Forgalmazási engedély hamarosan

Sam4s NR-440
165.000.-Ft+áfa

Montel Sento H

159.900.-Ft+áfa

Sam4s NR-270

138.000.-Ft+áfa

Forgalmazási engedély hamarosan

Forgalmazási engedéllyel rendelkezik

Forgalmazási engedéllyel rendelkezik

AKKOR A RÉSZLETEK, TEENDŐK:

Az Önök által használt pénztárgép azon gépek csoportjába tartozik, amelyik nem rendelkezik elektronikus naplóval (journal), tehát papír alapú a kontroll, így a most hatályos jogszabály szerint az átállás határideje szeptember 1-je. Előző levelünk óta a gyártók folyamatosan fejlesztik az előírásoknak megfelelő online pénztárgépeket, melynek eredményeképp az engedélyeztetésre beadott modellek közül már két típus engedélyt kapott.. A közeljövőben (egy-két hét) a többi kérelem is pozitív elbírálást nyer, és reményeink szerint változatos (több mint 10 modell) kínálattal állhatunk az Önök rendelkezésére.

Az érvényes engedély kiadásával egyidejűleg még az eszközöket Önöknél nem tudjuk üzembe helyezni, mert ezeket előzőleg le kell gyártani, raktárainkba kell hogy érkezzenek, stb…  A NAV 2013 augusztus 21-ei közleményében a szeptember 1-jei átállási határidőt érvényben tartotta azzal a „lazítással”, hogy aki pénztárgép regisztrációs kóddal rendelkezik, az az ellenőrzések során mentesül a szankciók alól az online pénztárgépe üzembehelyezéséig. Ahhoz, hogy az online pénztárgépeket minél hamarabb és zökkenőmentesen le tudjuk Önnek szállítani, ahhoz előzetes számításaink szerint legkésőbb szeptember 15-30 között végleges konkrét megrendelést kell Öntől kapnunk, adásvételi szerződést kell kötnünk. Ha a modell választékunkból talált már Önnek megfelelőt, akár azonnal is megrendelheti. A megrendelés menetének részleteiről rövidesen tájékoztatjuk. Addig is a regisztrációs kód megigényléséhez az alábbi tájékoztatóval segítjük Önt:

1. Regisztrációs (Üzembe helyezési) kód igénylése

 

A NAV honlapján található PTGREG adatlapon meg kell igényelni minden egyes darab új online típusú pénztárgépre az üzembe helyezési kódot, függetlenül attól, hogy jogosult e az 50.000 Ft támogatásra vagy sem, de a támogatás is ezen a nyomtatványon egyidejűleg kerül igénylésre.

 

A PTGREG adatlapot az elektronikus bevallás benyújtására kötelezettek (üzemeltetők) elektronikusan kötelesek benyújtani, egyéb esetben az adatlap papír alapon is benyújtható az illetékes alsó fokú állami adóhatósághoz. Papír alapú adatlapot a NAV ügyfélszolgálatain igényelhet.

 

Az üzembe helyezési kód és/vagy támogatás igénylésére jogosító egyedi üzembe helyezési kód a kérelem elektronikus úton történt megküldése esetén a beérkezéstől számított 5 napon belül a kérelmet benyújtó elektronikus tárhelyére, a kérelem postai úton történő megküldése esetén pedig a beérkezéstől számított 8 napon belül postai úton kerül megküldésre.

 

Fontos: Elektronikus úton történő igénylés esetén, az elektronikus tárhelyre érkező, az üzembe helyezési kódot és/vagy támogatás igénylésére jogosító egyedi üzembe helyezési kódot ki kell nyomtatni és el kell menteni, mert 30 nap után törlődik a tárhelyről!

 

 

A támogatási jogosultság megítélésében segítséget nyújt a 16/2013. (VI. 3.) NGM rendelet, továbbá az ezzel kapcsolatos NAV közlemény, NAV tájékoztató valamint a PTGREG adatlap kitöltési útmutatója.

Kitöltéssel kapcsolatos segítség:

 

A kitöltéssel kapcsolatos részletekről mindenképpen tájékozódjon a PTGREG adatlap kitöltési útmutatójában.

- A főlap (D) blokkjában mindenképpen javasoljuk bejelölni a hozzájárulást, hogy a NAV átadja a távközlési szolgáltató részére a távközlési szerződés megkötéséhez szükséges adatokat (adószám, név, székhely, üzemeltetési hely). Ezen adatok távközlési szolgáltatók felé történő átadására a távközlés szerződés gyorsabb és hiánytalan megkötése érdekében van szükség.

- Amennyiben Ön nem jogosult a támogatásra, úgy a főlapon kívül a PTGREG-01 lapot kell kitöltenie.

- Amennyiben Ön jogosult támogatásra, úgy a PTGREG-TAM-01 lap megfelelő kitöltése után a PTGREG-TAM-02 lap kitöltése szükséges.

- Amennyiben Önnek több pénztárgép beszerzésre van szüksége, mint amennyire támogatást igénybe tud venni, akkor minden lapot ki kell töltenie azzal, hogy a PTGREG-TAM-02 lapon csak azt a mennyiséget kell szerepeltetni, amire támogatást tud igénybe venni (max. 5db), a PTGREG-01 lapon pedig már csak a fennmaradó mennyiséget kell szerepeltetni, amire már nem vonatkozik a támogatás.

- PTGREG-01 lap (A) blokkjában szerepeltetni kell azt a nem támogatásos pénztárgép összmennyiséget, ami régi gépek lecserélésére és azon felül esetlegesen további gépek beszerzésre vonatkozik. Ebből a mennyiségből a (C) blokkban fel kell sorolni a lecserélendő gépek adómemóriájának AP számát az a) oszlopban. (Az ott szereplő AEE AP száma a későbbiekre vonatkozik, amikor már rendelkezik online típusú, AEE-s pénztárgéppel, és annak valamilyen okból cserélni kell az AEE-jét.)

- Azokra a pénztárgépekre vonatkozóan (max. 5db), amelyekre igénybe veheti a támogatást, a PTGREG-TAM-02 lapot kell kitölteni, megadva a lecserélendő pénztárgép AP számát és típusát a (B) blokkban.

Az AP szám a nyugta és napi zárás alján található, AP jel utáni 9 jegyű szám.

- A PTGREG-01 valamint PTGREG-TAM-02 lapot üzemeltetési helyenként (telephelyenként) kell kitölteni, azaz annyi ilyen lapot, amennyi üzemeltetési hellyel (telephellyel rendelkezik). Ezeken a lapokon üzembe helyezési kódot gépenként kell igényelni, azaz minden darab pénztárgép egyedi üzembe helyezési kódot kap a NAV-tól.

- Ha Ön mozgó árus, a székhelyét szíveskedjen feltüntetni üzemeltetési címként.

Határidők:

 

2013. december 15.

A támogatás iránti kérelem, üzemeltető általi benyújtásának végső határideje, mely határidő jogvesztő, elmulasztása esetén igazolási kérelem előterjesztésének nincs helye.

2013. december 31.

Az üzemeltetőnek a támogatás igénylésére jogosító egyedi kódot a pénztárgép beszerzésekor, de legkésőbb ezen időpontig át kell adnia az eladónak. A támogatás igénylésére jogosító egyedi kód felhasználásának határideje jogvesztő, elmulasztása esetén igazolási kérelem előterjesztésének nincs helye.

Továbbá a támogatás kiutalásának feltétele, hogy a csökkentett vételáron értékesített pénztárgépeket legkésőbb eddig az időpontig üzembe is kell helyezni.

 

2. Megrendelés, és annak visszaigazolása:

 

Jelenleg két modell rendelkezik forgalmazási engedéllyel, ezekre tudunk konkrét megrendelést felvenni, mely két féle módon lehetséges:

  • Online módon, weboldalunkon keresztül / www.penztargepkereskedes.hu /            A részletes információkat oldalunkon megtalálja.
  • Személyesen üzletünkben (1146 Budapest, Hungária krt. 143.)

Megrendeléshez az Önök részéről az alábbiakra van szükség:

-cégkivonat (egyéni vállalkozó esetén vállalkozói igazolvány)

-NAV regisztrációs kódot tartalmazó határozat.

-bélyegző (ha vállalkozás rendelkezik vele)

Személyes megrendelés esetén számítson rá, hogy választott típusonként különböző előlegfizetésre lesz szükség.

 

Üdvözlettel:

Prof-Szer Kft. csapata

 

Your are currently browsing this site with Internet Explorer 6 (IE6).

Your current web browser must be updated to version 7 of Internet Explorer (IE7) to take advantage of all of template's capabilities.

Why should I upgrade to Internet Explorer 7? Microsoft has redesigned Internet Explorer from the ground up, with better security, new capabilities, and a whole new interface. Many changes resulted from the feedback of millions of users who tested prerelease versions of the new browser. The most compelling reason to upgrade is the improved security. The Internet of today is not the Internet of five years ago. There are dangers that simply didn't exist back in 2001, when Internet Explorer 6 was released to the world. Internet Explorer 7 makes surfing the web fundamentally safer by offering greater protection against viruses, spyware, and other online risks.

Get free downloads for Internet Explorer 7, including recommended updates as they become available. To download Internet Explorer 7 in the language of your choice, please visit the Internet Explorer 7 worldwide page.