penztargepkereskedes.hu

Mind a(z) 6 találat megjelenítve

Találd meg a számodra legkényelmesebb méretet, és összeállítást hardver elemeink közül.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által üzemeltetett Nemzeti Technikai Adó- és Vámhivatal (NTAK) rendszer az elektronikus forgalmazási nyilvántartások (eKártéria, eNyilvántartás) és az online pénztárgépek adatainak kezelését és ellenőrzését szolgálja. A rendszerhez kapcsolódó hardver elemek közé tartozhatnak a következők:

  • Pénztárgépek: Az NTAK-hoz kapcsolódóan online pénztárgépek használata szükséges. Ezek a pénztárgépek alkalmasak az elektronikus adatszolgáltatásra az NTAK rendszerébe.
  • Kulcskártya (NAV-kártya): Az online pénztárgépek használatához szükség van egy speciális, NAV által kibocsátott kulcskártyára, amely az azonosítást és az adatok biztonságos átvitelét szolgálja.
  • Kulcskártya olvasó: A pénztárgépekhez csatlakoztatott kulcskártya olvasóval történik az azonosítás és az adatok továbbítása a NAV felé.
  • Hitelesítő kódgenerátor: A pénztárgépek üzemeltetői a NAV által kibocsátott hitelesítő kódok segítségével jogosultak az adatszolgáltatásra. Ehhez használhatnak kódgenerátort.
  • Hálózati eszközök: Az NTAK-hoz kapcsolódó rendszerek internetkapcsolaton keresztül működnek, így a pénztárgépeknek és egyéb hardvereknek szükségük van hálózati eszközökre, például routerre, switchre vagy modemre.

Mind a(z) 6 találat megjelenítve